Les proves de realitat virtual són eficaços per avaluar el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat

Una investigació de la Universitat d’Oviedo demostra que l’eina Aula Nesplora permet diagnosticar el TDAH i obtenir informació més exhaustiva que els mètodes tradicionals

14 març 2017 – El grup de recerca ADIR de la Facultat de Psicologia de la Universitat d’Oviedo ha demostrat l’eficàcia de la prova Aula Nesplora de diagnòstic del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) basades en la realitat virtual, en un estudi realitzat amb nens i joves d’entre 6 i 16 anys, sota la direcció del professor Celestino Rodríguez, i les conclusions han vist llum a la revista Journal of Attention Disorders. A més, la prova permet obtenir informació més detallada que els mètodes convencionals.

Les proves habitualment utilitzades per al diagnòstic consisteixen en una sèrie de tasques amb els nens en un despatx, sota condicions contextuals controlades. En canvi, la realitat virtual permet dur a terme proves amb més validesa ecològica, és a dir, en un entorn contextualizado-, avaluant les variables relacionades amb l’atenció, impulsivitat i hiperactivitat a través d’un entorn virtual que reprodueix de forma realista les condicions presents en una aula escolar.

La notícia clica aquí