La nova temporada de la FEEC 2024 començarà el 4 de desembre

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presenta l’inici de la nova temporada de llicències federatives 2024. Ho fa com és habitual amb l’estrena oficial de la nova imatge de la FEEC per aquest pròxim any.

La FEEC comença a partir d’aquest dilluns 4 de desembre la nova temporada de llicències per al 2024, aprovades a l’Assemblea General Extraordinària, celebrada a Cornellà de Llonbregat el passat dissabte 25 de novembre. La llicència federativa per al 2024 començarà a ser vàlida a partir de l’1 de gener de 2024 i caducarà el 31 de desembre de 2024, encara que s’hagi expedit abans. A partir d’aquest 4 de desembre es podran començar a tramitar les noves llicències.

Totes aquelles persones interessades en federar-se poden consultar el directori d’entitats i escollir aquella entitat a través de la qual es volen federar.

Per tercer any consecutiu els federats i federades també podran utilitzar l’opció de federar-se online  si és el primer cop que tramiten la seva llicència federativa.

Consolidació com a tercera federació del país 

Aquest 2024 començarà amb nous bons registres pel que fa referència al número de federats i federades de la FEEC. Per setè any consecutiu la FEEC ha tornat a superar els 40.000 federats anuals i tanca aquesta temporada 2023 amb més de 44.500 llicències federatives, superant aquesta xifra per segon cop a la seva història.

La FEEC també ha aconsgeuit un nou registre rècord com són les més de 17.000 llicències federatives femenines. Per primera vegada s’aconsegueix superar aquesta xifra i consolidar el projecte de muntanya en femení que es va marcar com a repte.

La tasca realitzada des de les entitats excursionistes, l’augment de gent que realitza activitats de muntanya i la millora en el servei que es dona des de la mateixa federació han estat factors claus per poder mantenir aquest creixement exponencial en els darrers anys.

Aquesta temporada la imatge de la FEEC busca una clara aposta per la natura i la muntanya.  La il·lustradora, Anna Mongay, ha estat l’encarregada de dissenyar aquesta temporada les noves llicències federatives.

Mongay ha buscat expressar la idea de seguir fent muntanya tot l’any però preservant l’entorn, cada cop més delicat, que ens envolta. El Pedraforca o un pela-roques, atòcton del Pirineu, són alguns dels protagonistes del que serà la imatge de la FEEC per aquest 2024.

Com ve sent habitual els darrers anys, un audiovisual també acompanyarà l’inici de la nova temporada. L’audiovisual realitzat amb la productora El Joc, segueix la línia de la llicència i situats al refugi Lluís Estasen del Pedraforca, presenta una muntanya viva per gaudir durant les quatre estacions.

Novetats de la llicència federativa

Amb el clar objectiu de seguir millorant les prestacions als federats i federades de la FEEC, la llicència d’aquest 2024 presenta algunes novetats importants.

 • Nova Muntanya Plus Extra per totes les modalitats de llicència que inclou el rescat sense accident amb situació de perill per la vida del federat.
 • Fora de l’estat espanyol: inclosa la cobertura per catàstrofes naturals.
 • Inclusió trams de passarel·les (tipus ponts tibetants…).
 • La modalitat de la slackline s’augmenta fins als 100m.
 • Inclusió de l’electrocució
 • Magnetoteràpia en casos concrets i sota autorització.
 • Inclosa la modalitat de la BTT Elèctrica al redactat de la pòlissa.
 • Més cobertura inclusiva
 • Limitació llicències temporals, per competició es poden treure 3 llicències anualment i per la resta 5.

A més a més es mantenen algunes de les millores incorporades als 2023 com van ser:

Descomptes a refugis d’Aragó, Navarra, Astúries, País Basc i el Canigó.

Gràcies a la renovació de l’acord de correspondència mútua en matèria de refugis entre  diferents federacions autonòmiques els federats i federades de la FEEC podran gaudir de descomptes en els refugis del Pirineu i Picos de Europa que gestionin les respectives federacions. Aquest acord permet als federats i federades de la FEEC no haver d’habilitar la llicència FEDME per a tenir descomptes en aquests refugis. Així la llicència FEDME oferirà únicament descomptes en els refugis europeus inclosos en l’altre conveni, el de reciprocitat.

Cal recordar que els federats i federades de la FEEC també tenen descomptes en els refugis andorrans.

 • Queda garantida la cobertura per a federats i federades en totes les modalitats que pateixin alguna diversitat funcional, sense cap mena de discriminació.
 • Trasllat de l’hospital al domicili: màxim 100 Km.
 • Assistència psicològica per acompanyants d’un traspassat.
 • Queda cobert tot el camí de Sant Jaume, inclosa la bicicleta de muntanya en tot el seu recorregut.
 • La llicència de la FEEC manté els avantatges fiscals sobre la part de donació.