Recomanacions a l’hora de realitzar activitats hivernals a la muntanya

Atesa la proximitat de dates festives que permetran l’accés i la realització d’activitats de muntanya, els Bombers de la Generalitat i la FEEC demanen, extremar les precaucions i seguir els consells bàsics per gaudir de l’experiència amb seguretat. A més de les recomanacions que es fan des del cos de Bombers, la FEEC també manté actualitzada permanentment una pàgina web amb informació i consells per anar a la muntanya amb seguretat.

Entre les recomanacions bàsiques, cal informar-se de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, planificar l’activitat i tenir-hi en compte la durada. És important anar sempre acompanyats o informar a algú de l’activitat prevista, el recorregut i l’horari de  l’activitat que es vol fer. En cas d’accident, cal mantenir la calma i trucar al telèfon d’emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer des de qualsevol lloc i des de qualsevol telèfon mòbil. Cal ser molt precisos amb el missatge que es transmet.

A més, i en aquestes dates, cal tenir molt en compte els consells de seguretat a l’hora de practicar activitats d’hivern. Entre d’altres, cal informar-se del perill d’allaus, tenir cura a l’hora de traçar la ruta per evitar provocar un allau o quedar-hi atrapats i renunciar a fer l’activitat si el risc d’allau és elevat.